Whitepaper

Talent Management – fem saker chefer bör göra för att utveckla sina mest värdefulla medarbetare

Talent Management – fem saker chefer bör göra för att utveckla sina mest värdefulla medarbetare

Företag och organisationer söker konstant att utveckla och behålla sina talanger – på alla nivåer i bolaget. Vissa bolag har utvecklat specifika talent managementprogram, medan andra, lite mer informellt, ”håller ett öga” på sina toppresterande medarbetare. Målet är ofta att identifiera och utveckla företagets framtida ledare internt. Men hur urskiljer man vilka som har det som krävs för att fylla ledarrollen i framtiden och vad kan göras för att dessa talanger ska välja att vara kvar inom företaget?

Traditionellt har talent management varit HR’s ansvar men vi ser i framgångsrika företag att detta ansvar alltmer flyttas ut i chefsleden. Det är chefer, ofta i mellanskiktet, som är de som många gånger upptäcker talangerna, arbetar med dem på nära håll och därför också är bäst lämpade att ansvara för att utveckla dem (precis som de ansvarar för att utveckla alla sina medarbetare).

Dessa chefer behöver kunna identifiera vilka som är topptalanger och se till att de får den utmaning de kräver för att stanna inom bolaget. Vad är det egentligen dessa chefer ska vara uppmärksamma på för att veta vilka det är som har potentialen att ta allt större ansvar och leda bolaget mot nya höjder på sikt? Och hur kan chefernas ledarskap förbättras så att de utvecklar och behåller de identifierade talangerna?

I detta white paper kan du läsa om vad som gör en medarbetare till en talang och hur du utvecklar dina stjärnor genom att bland annat:

  • Förstå vad som driver dem och deras vilja att prestera
  • Leta efter möjligheter där de får glänsa
  • Skapa en säker miljö där de kan testa nya saker
  • Utmana dem i tanken
  • Vara deras ambassadör

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev