Hoppa till innehåll
Svenska
  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

Administrera roller

Roller kan tilldelas antingen via en grupp eller via den aktuella användaren.

Användarna i plattformen har olika roller som styr vilka uppgifter de kan utföra och vilken information de har tillgång till. Detta sker automatiskt i samband med att användare läggs till i plattformen, men kan ibland behöva ändras.  

📌 Mer om olika roller och rättigheter

Via gruppen

  1. Navigera till Organisation > Hantera organisation via huvudmenyn

    • Hitta till aktuell grupp och klicka på de tre prickarna (• • •) som dyker upp till höger när du pekar på gruppen
  2. Välj "Rättigheter"
    • I dialogrutan som dyker upp visas gruppens användare med aktuella roll
    • Längst ned i rutan finns möjligheten att lägga till användare och roller i gruppen
  3. Klicka på "+ Lägg till användare" 
    • Välj vilken roll du vill tilldela
    • Väl användare
    • Begränsa åtkomsten till gruppen i fråga, eller "inkludera undergrupper" (till ex. vid tillgång till en summeringsgrupp med flera underliggande grupper)
    • "Begränska till samma hierarki" eller låt användarens roll applicera till hela organisationen 
  4. Klicka på "Lägg till" och "Spara"

Via användaren

  1. Navigera till Organisation > Hantera organisation via huvudmenyn
    1. Hitta till aktuell användare och klicka på de tre prickarna (• • •) som dyker upp till höger när du pekar på användaren
  2. Välj "Rättigheter"
    1. I dialogrutan som dyker upp visas användarens aktuella roller och för vilka grupper
    2. Längst ned i rutan finns möjligheten att lägga till en roll
  3. Klicka på "+ Lägg till roll" 
    • Välj vilken roll du vill tilldela
    • Välj vilken grupp du vill att rollen ska ha rättigheter till
    • Begränsa åtkomsten till gruppen i fråga, eller "inkludera undergrupper" (till ex. vid tillgång till en summeringsgrupp med flera underliggande grupper)
    • "Begränska till samma hierarki" eller låt användarens roll applicera till hela organisationen 
  4. Klicka på "Välj grupper" och "Spara"